donderdag, januari 16, 2003

SGP: De Jong brengt Kamer in diskrediet

KAPELLE-BIEZELINGE (ANP) De SGP vindt dat Tweede-Kamerlid Winnie de Jong de Kamer in diskrediet heeft gebracht door te poseren voor het blad Panorama.
Partijleider en lijsttrekker Van der Vlies vindt dat Kamervoorzitter Weisglas De Jong tot de orde moet roepen, maar die liet woensdagmiddag al weten geen commentaar te geven op de foto’s van De Jong in ’stoeipakje’.
„Wat betreft het eigenlijke werk in de Tweede Kamer hebben we in de afgelopen periode zo goed als niets van mevrouw De Jong vernomen”, klaagt Van der Vlies woensdag. „Dat is al erg genoeg, maar dan ook nog eens zó stemmen proberen te winnen, is beneden alle peil.”
De Jong zelf, lijsttrekker van Conservatieven.nl bij de komende verkiezingen, is duidelijk over haar motieven om te poseren. „Om kiezers te winnen natuurlijk!” zegt ze in Panorama.
In een vraaggesprekje bij de foto’s laat ze verder weten dat haar hobby’s politiek en seks zijn en dat volgens haar premier Balkenende „geen ballen heeft”.
SGP–voorman Van der Vlies is niet alleen boos over de reportage van De Jong. Hij wil ook dat Weisglas stappen onderneemt tegen de „evenzeer stuitende” reclame van slipjesfabrikant Sloggi. Hierin is gebruik gemaakt van een foto van de Tweede–Kamerbankjes.
(Bron)

Geen opmerkingen: