Huizenbezitters in Frankrijk massaal gecontroleerd
DEN HAAG - De belastingdienst zal Nederlanders die een tweede huis in Frankrijk hebben, massaal op de korrel nemen. De Franse overheid is volgens een woordvoerder van het ministerie van Financiën bereid een lijst van alle Nederlanders met een tweede huis aan de Nederlandse fiscus te overhandigen. Het gaat om 200.000 tot 300.000 woningen.
De Nederlandse fiscus heeft de jacht op mensen met een tweede huis over de grens al enige tijd geopend, maar beschikte tot nu toe alleen over de namen van mensen die nog niet zo lang een huis in Frankrijk hebben.
De belastingdienst richt zijn pijlen niet op de woning, omdat daarover vaak in het buitenland al belasting wordt betaald. De fiscus hoopt via de informatie over het tweede huis spaargeld op te sporen en erachter te komen hoe de woning is gefinancierd. Het vermoeden is dat er veel spaarrekeningen zijn waar geen belasting over wordt betaald. De Nederlandse fiscus zou daar aanspraak op kunnen maken.
Ook zou de aankoop van een woning kunnen zijn gebruikt om geld wit te wassen. "We vragen ons af hoe mensen aan het geld zijn gekomen", aldus de woordvoerder van het ministerie.
(Bron)
Tip voor volgend jaar: eis van iedereen met spaargeld een uitgebreide verklaring hoe ze eraan gekomen zijn. Maak een formule met wat een gemiddelde Nederlander per maand kwijt is en kijk of het wel klopt dat iemand een x bedrag heeft kunnen sparen.
Niemand is onschuldig tot ie zèlf het tegendeel heeft kunnen bewijzen!
Voor de armoelijers onder ons gaan Sociale Dienst en GAK hetzelfde doen, maar dan andersom: klopt het wel dat iemand niets heeft kunnen sparen? Met uiteraard een geheel andere berekening van de maandlasten, want verschil moet er zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten