maandag, december 29, 2003

Begraven zoon blijkt springlevend

Charles Wyckoff en zijn vrouw hadden net hun 23-jarige zoon Kevin begraven toen de telefoon ging. "Hallo pa", zei Kevin. "We hebben vandaag net je begrafenis gehad", reageerde Charles verbijsterd. "Weet ik, heb ik gehoord", zei Kevin.
Het transcript van het telefoongesprek werd woensdag vrijgegeven door het ministerie voor gevangeniszaken van de staat Oklahoma. Kevin zat een straf van vijf jaar uit - onder meer wegens ontvoering - in het Lexington Assessment and Reception Center. Een medegevangene had zich in zijn cel opgehangen en er had een persoonsverwisseling plaatsgevonden. De maandag begraven gevangene was volgens het ministerie Steven Howe.
Kevin zei dat bewaarders de naam van Howe hadden laten staan op een cel waar hij naartoe was verhuisd, terwijl zijn naam was blijven staan op de cel waarin Howe zat. De autoriteiten onderzoeken of de gevangenen zonder toestemming van cel hebben gewisseld of dat bewaarders nalatig zijn geweest. Beiden waren op 5 december in de gevangenis opgenomen en leken veel op elkaar.
Het is mogelijk dat het lichaam van Howe wordt herbegraven. Ook kunnen Charles Wyckoff en zijn vrouw de kosten van de begrafenis terugkrijgen, maar dan moeten ze daarvoor wel een eis indienen.
(Bron)

Geen opmerkingen: