woensdag, december 31, 2003

Verdachte koffer Schiphol bevatte uitlaat

REUVER - In de 'verdachte' koffer die dinsdag op Schiphol werd aangetroffen en waarvoor twee hallen werden ontruimd, zat een uitlaat. Die uitlaat was afkomstig van het bedrijf Dr. Jekill & Mr. Hyde uit Belfeld en was bedoeld voor de wereldbeurs voor motoren en auto's CES in Las Vegas, USA. Dat verklaarde de in het Limburgse Reuver wonende eigenaar Wim Meusen (56) van het Belfeldse bedrijf woensdag.
Meusen vond een jaar geleden de elektronisch regelbare uitlaat voor Harley Davidsonmotoren uit, waarmee de bestuurder aan het stuur van de motor het geluid aan de achterkant kan regelen. Voor deze uitvinding heeft Meusen wereldwijd patent, en inmiddels heeft zijn bedrijfje zo'n zeshonderd uitlaten over de hele wereld verkocht. Dinsdag verstuurde hij een aluminium diplomatenkoffertje met zo'n uitlaat via TPG-post naar Las Vegas.
Op Schiphol zag men de uitlaat met elektronische besturing aan voor een bom. "Achteraf gezien eigenlijk wel logisch", zegt Meusen woensdag. "Want zo'n uitlaat ziet er op de scan juist door de elektronische besturing en de bedrading uit als een bom met ontstekingsmechanisme."
Woensdagochtend werd Meusen gebeld door de politie van Schiphol. Hij wist op dat moment nog niets van de gebeurtenissen op het vliegveld dinsdag. "Ik heb dat dinsdag niet meegekregen, maar toen ik hoorde wat het koffertje met de uitlaat teweegbracht, dacht ik, wat een gedoe! Vorige week stuurde ik nog vier uitlaten naar Canada, en dat leverde op Schiphol geen problemen op. Blijkbaar is dit koffertje voor Las Vegas op een wat vreemde plek terechtgekomen."
(Bron)

Geen opmerkingen: