woensdag, januari 21, 2004

Reis rond de wereld per tractor

Drie Britten zijn van plan een wel erg speciale stunt uit te halen. In hun stokoude tractor willen ze een reis rond de wereld maken. Dit zou meteen een wereldprimeur zijn.
De gewezen landbouwers Terry Williams (48), Chris Frampton (60) en John Smith (66) willen per tractor door vijf continenten en 34 landen reizen. In mei volgend jaar willen ze aan hun ongewoon project beginnen. "Niemand heeft ooit rond de wereld gereisd in een tractor", zegt Terry Williams. "Wij gaan het dan nog in een authentiek exemplaar doen en niet in een moderne tractor. Het lijkt ons de ideale manier om het honderdjarig bestaan van dit voertuig te vieren. Het wordt een mooie reis, al weten we ook wel dat het heel zwaar wordt. Als we zo'n 150 kilometer per dag kunnen halen, zullen we er ongeveer twee jaar over doen."
Vorig jaar haalde Williams al het Guinness Book of Records door in een tractor uit 1953 ongeveer 300km Britse kust af te leggen. "Ik vond die tractor in een gracht, 'redde' hem en bouwde hem om. Die tractor heeft zijn diensten al bewezen, maar voor zijn volgende avontuur zal ik er toch nog wat aan moeten sleutelen."
Zijn reisgenoten proberen het allebei met een tractor uit 1964, toch ook al veertig jaar oud.
(Bron)

Geen opmerkingen: