woensdag, mei 05, 2004

Kind zit met hoofd tussen deuren stadsbus

BREDA - Een zesjarig jongetje uit Breda heeft dinsdagochtend korte tijd met zijn hoofd tussen de deuren van een stadsbus van de BBA gezeten. Een poging om de deuren te openen mislukte aanvankelijk. Enkele passagiers trokken de deuren daarop open waarna het kind uit zijn benarde positie kon worden bevrijd. Met uitzondering van enkele schaafwonden heeft het kind aan het avontuur geen zichtbaar letsel overgehouden, aldus de politie.
Het jongetje wilde met zijn moeder rond half elf opstappen bij de halte aan de Teteringenstraat in Breda, maar kwam met zijn hoofd tussen de automatische deuren van de bus terecht. Het kind was door zijn geringe postuur waarschijnlijk door de chauffeur over het hoofd gezien. Het jongetje is uit voorzorg naar het ziekenhuis vervoerd waar foto's van zijn hoofd werden gemaakt.
D. Schoemaker, manager van het Rayon Breda van BBA, spreekt van een vervelende samenloop van omstandigheden. Meteen na het voorval is het veiligheidssysteem van de bus gecontroleerd, maar met de beveiliging van de automatische deuren bleek volgens hem niets aan de hand te zijn. De bus wordt aan verder onderzoek onderworpen.
Schoemaker verwacht niet dat de stadsbus hetzelfde mankement vertoont als de bussen van collegabedrijf Connexxion, omdat de BBA met een ander merk voertuigen rijdt.
In december vorig jaar overleed een Almelose buschauffeur toen hij aan het einde van zijn dienst bekneld kwam te zitten tussen de deuren van zijn bus. Korte tijd later raakte een buschauffeur van hetzelfde bedrijf gewond toen hij bij het uitstappen met zijn hoofd tussen de automatische deuren klem kwam te zitten.
(Bron)

Geen opmerkingen: