donderdag, mei 06, 2004

Russische seksslavinnen bevrijd uit kelder

MOSKOU - De Russische politie heeft dinsdag twee jonge Russische vrouwen bevrijd uit een kelder waar zij drie jaar lang hadden vastgezeten en waren misbruikt als seksslavinnen. Dat hebben Russische nieuwsmedia donderdag gemeld.
De twee vrouwen, nu 21 en 17 jaar oud, verdwenen in september 2000 na een bezoek aan discotheek in Rjazan, tweehonderd kilometer ten zuidoosten van Moskou. De zoektocht naar de twee werd na enige maanden gestaakt en algemeen werd aangenomen dat ze dood waren.
De vrouwen bleken echter te zijn meegenomen door een man die hen opsloot in een met een stalen deur afgesloten bunker onder zijn garage. Daar misbruikte hij hen jaren achter elkaar als zijn seksslaven.
De oudste van de twee vrouwen kreeg in de bunker twee zonen van haar ontvoerder, die hij naar een weeshuis in Rjazan bracht. Ze was bij haar bevrijding dinsdag acht maanden zwanger van een derde kind.
Het was niet meteen duidelijk hoe de politie de vrouwen na drie jaar alsnog heeft weten op te sporen. Een van de vrouwen vertelde dat hun ontvoerder, een 53-jarige fabrieksarbeider, hen afgelopen herfst 's nachts een aantal keer uit wandelen nam. Tijdens een van de wandelingen wist zij een voorbijganger een briefje toe te steken, waarop zij om hulp vroeg.
(Bron)

Geen opmerkingen: