woensdag, juni 09, 2004

"Terreurtekst" blijkt onschuldige punkmuziek

Een agent van de Britse 'Special Branch' heeft een bezoekje gebracht aan een punk-rockmuzikant. De speciale veiligheidseenheid van de Britse politie verdacht de man van terrorisme nadat hij een sms met een tekst van de Brits punkband The Clash naar een verkeerde persoon had gestuurd.
Mike Devine uit Bristol kreeg tot zijn eigenste verbazing op zijn werk het bezoek van de politieagent in burger. Die toonde hem een kopie van het sms-bericht dat hij op 30 april had verstuurd: "How about this for Tommy Gun? OK - so let's agree about the price and make it one jet airliner for 10 prisoners".
Het blijken de woorden uit het nummer 'Tommy Gun' van de bekende punkgroep uit de jaren '70 en '80 van wijlen Joe Strummer.
De 35-jarige vader van twee kinderen die als basgitarist in een Clash-coverband speelt, dacht dat hij de tekst naar zijn zanger had gestuurd. Maar de tekst kwam bij iemand anders in Engeland terecht en die persoon waarschuwde de politie.
Volgens Devine werd hem gevraagd uit te leggen wat de boodschap betekende. Toen hij vertelde dat dit een muziektekst was van The Clash, was de politieagent helemaal uit zijn lood geslagen. De agent was "een beetje beschaamd" als hij vertrok, grijnsde Devine nog.
(Bron)

Geen opmerkingen: