zondag, september 12, 2004

TT 104 Stappenplan voor aanpak graffiti

DEN HAAG De PvdA en het CDA hebben een stappenplan opgesteld om graffiti aan te pakken. PvdA-Kamerlid Van Heemst zegt dat velen zich ergeren aan de illegale schilderingen. Het verwijderen is duur.
"Graffiti is de eerste stap naar de verloedering van de omgeving", vindt het Kamerlid. In het plan staan onder meer hogere straffen, meer politietoezicht en een identificatieplicht bij de verkoop van spuitbussen met verf.
Bij nieuwbouwprojecten zou standaard een graffitiwerende coating moeten worden aangebracht. En gemeenten moeten plaatsen aanwijzen waar graffiti als kunstvorm kan worden beoefend.

Ik vind de gemiddelde tag helemaal niks, maar sommige graffiti is prachtig. Ik mis de slang nog steeds, in de tunnel achter Utrecht Centraal: een veelkleurige slang over de volle lengte van de tunnel. Veel mooier dan de decoratie die er nu op aangebracht is.
En die identificatieplicht is natuurlijk een lachertje - gaan ze dan bij het aantreffen van graffiti verf schrapen om te kijken welk merk het is, en dan uitvissen wie onlangs dat merk en die kleur heeft gekocht? En dan?
En voeren we ook een legitimatieplicht in bij de aanschaf van viltstiften en kauwgom? Of doen we bij kauwgom een DNA-test bij aanschaf?

Geen opmerkingen: