zaterdag, september 18, 2004

UWV heeft een aanbod dat uitkeringsgerechtigden de gelegenheid geeft om te werken bij een werkgever zonder dat het de uitkering (WW, WAO, WAZ of Wajong) raakt. Voorwaarden:
? Er is geen loon en geen dienstverband.
? Het werken zonder loon duurt maximaal drie maanden.
? Voor zover het gaat om WW: deze uitkering duurt al langer dan zes maanden.
? De werkgever ondertekent de intentie om uiteindelijk een dienstverband aan te bieden en zorgt verder alleen voor een normale ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering.
Voordeel voor de werkgever is dat hij in de Proeftijd geen financiële verplichtingen aangaat en dus ook geen financiële risico?s loopt in verband met ziekte en arbeidsongeschiktheid. Voordeel voor de uitkeringsgerechtigde is dat een werkgever eerder bereid zal zijn om een werkloze of arbeidsgehandicapte op een vacature te plaatsen.
Met de regeling wil UWV werkgevers stimuleren om meer uitkeringsgerechtigden in dienst te nemen. Krijgt de betrokkene na de proeftijd geen dienstverband aangeboden, dan loopt de uitkering in principe gewoon door. UWV zal dan met de uitkeringsgerechtigde bekijken of deze verdere ondersteuning kan gebruiken bij zijn reïntegratie.
(Bron)

Oftewel: een proeftijd van 3 maanden, zonder loon. Als je mazzel hebt zit je goed en heb je daarna een baan, als je pech hebt heb je letterlijk en figuurlijk 3 maanden voor niks gewerkt.
Ik ben benieuwd hoeveel werkgevers hiervoor voelen, en hoeveel plaatsingen succesvol zijn (dus dat mensen na die 3 maanden blijven).

Geen opmerkingen: