donderdag, april 21, 2005

Nina Hagen last uit doodsangst concerten af

De Duitse punkzangeres, tekstschrijfster en actrice Nina Hagen heeft uit doodsangst twee concerten in Duitsland afgelast. Het gaat om concerten met de 'Leipzig Big Band' op 24 april en 31 mei. De reden voor het afzeggen van de concerten zijn doodsbedreigingen van haar 27-jarige man Lucas Alexander.
De 50-jarige zangeres roept op haar website openlijk om hulp. Ze schrijft dat de 27-jarige Deense muzikant haar 'herhaaldelijk met de dood heeft bedreigd'. De twee voeren al maanden dagelijks een strijd op het internet. "Hij heeft gedreigd me om te brengen, als ik iets over onze relatie in het openbaar vertel", zegt Nina. Alexander, die in januari 2005 de scheiding aanvroeg, laat op zijn beurt weten dat hij zijn eigen website heeft moeten sluiten vanwege de heftige beschuldigingen van Hagen.
De punkdiva trouwde in januari 2004 met Alexander. Daarvoor waren zij drie jaar verloofd. Hagen noemt de relatie 'een knipperlichtrelatie'. In 2000 scheidde Hagen na vier jaar huwelijk van de 15 jaar jongere David Lynn. Daarvoor leefde ze jaren samen met de stylist Franck Chevallier. In 1990 kreeg zij met hem zoon Otis. In 1981 beviel zij van dochter Cosma Shiva. De vader van het meisje is de inmiddels overleden muzikant Ferdinand Karmelk.
In 1977 richtte Nina Hagen de Nina Hagen band op. Het eerste album van de band (1978) had zowel in Duitsland als in Nederland succes. In 1979 nam zij met onder andere Herman Brood de film Cha-Cha op. De 50-jarige zangeres woont momenteel in Los Angeles. Zij werkt aan een pilot voor een Amerikaanse televisieshow. Ook bereidt ze twee albums voor.
(Bron)

Geen opmerkingen: