dinsdag, mei 17, 2005

Nederlandse internetters weer overspoeld met Duitse spam

AMSTERDAM - Een virus leidt Nederlandse computergebruikers naar internetsites met extreem-rechtse Duitse propaganda. Ook in Australiƫ en Zwitserland ondervinden computergebruikers er hinder van. Dat heeft computerbeveiliger Symantec maandag meegedeeld.
[Echt waar, die mensen die zeggen dat het slim is om een virusscanner te hebben en zo: die hebben gelijk. Geloof ze nou maar en installeer zo'n ding, houd 'm up to date en gebruik je hersens. Dat scheelt zoveel stress - bij jou, en bij alle anderen die je anders probeert te besmetten.]
Het gaat om een variatie op de Sober-worm die in 2003 opdook. Volgens Symantec is het virus niet schadelijk voor de computer. "Maar als je het ziet, meteen deleten", zei directeur John Donovan. De e-mails zijn afkomstig van pc's die besmet zijn geraakt met de Sober.P -worm.
In juni 2004 werden de mailboxen ook overspoeld met Duitse spam. Volgens diverse deskundigen is dezelfde maker verantwoordelijk voor de spam. De inhoud en onderwerpen van de e-mailtjes veranderen steeds. Daardoor kunnen de ongevraagde e-mails veelal spamfilters omzeilen.
De website Viruslist.com meldt inmiddels nog een nieuwe variant van het Sober-virus. Sober.Q wordt gedownload door computers die besmet zijn met Sober.P.
(Bron)

Geen opmerkingen: