vrijdag, mei 20, 2005

Verdonkeremanen herstelt fout Marokkaanse vrouwen

DEN HAAG - Minister Verdonkeremanen (Vreemdelingenzaken en Integratie) heeft de Tweede Kamer woensdag in een debat onjuist geïnformeerd over een aantal dossiers van Marokkaanse vrouwen die door hun mannen in Marokko zijn gedumpt. Zij zal de Kamer vrijdag een brief sturen waarin zij toegeeft dat zij de Kamer "abusievelijk" onjuiste feiten heeft voorgehouden en de zaak rechtzet.
Volgens een woordvoerder van de bewindsvrouw heeft zij de Kamer geïnformeerd op basis van gegevens die "op dat moment voorhanden waren". In het debat woensdag zei Verdonk dat zij zes vrouwen geen toestemming verleent vanuit Marokko terug te keren naar Nederland.
Daarbij zei zij dat deze vrouwen geen kinderen hebben met de Nederlandse nationaliteit. In vier gevallen blijkt dat echter wel het geval.
Volgens schattingen worden jaarlijks tientallen vrouwen gedumpt in Marokko of Turkije. Hun mannen nemen daarbij hun paspoort af, waardoor terugreizen naar Nederland moeilijk wordt.
(Bron)

En de fout is pas gecorrigeerd nadat de pers er over begon. Haar eigen ambtenaren corrigeren haar niet eens.
Dus als de pers niks gezegd had, hadden wij ook van niets geweten en had de dame weer kunnen zeggen dat ze altijd gelijk heeft.

Geen opmerkingen: