zaterdag, augustus 27, 2005

Helper aanslagen Londen opgepakt in Thailand

BANGKOK - De Thaise politie heeft een Algerijn opgepakt die door Groot-Brittanniƫ wordt gezocht in verband met de aanslagen van 7 juli op het openbaar vervoer in Londen. De 33-jarige Atamnia Yachine werd woensdag in de Thaise hoofdstad Bangkok opgepakt met 180 valse Franse en Spaanse paspoorten in zijn bezit.
De man zou de terroristen achter de aanslagen, die 56 personen het leven kostten, mogelijk hebben voorzien van valse reisdocumenten, meldde een hoge politieofficier zaterdag in het Thaise dagblad The Nation. De immigratiedienst had de verdachte woensdag aan de pers willen tonen maar heeft dat volgens een anonieme bron op verzoek van de Britse ambassade niet gedaan.
De politie kwam op het spoor van Yachine, nadat eerder deze maand op de internationale luchthaven van Bangkok meerdere personen met in totaal 452 vervalste Europese paspoorten waren aangehouden. Zij zouden ook documenten van Yachine hebben gekocht, aldus The Nation. Thailand is berucht als centrum voor de productie en distributie van valse reispapieren.
(Bron)

Geen opmerkingen: