vrijdag, december 30, 2005

Gratis rookwaar taboe

MADRID - De 4500 werknemers van de tabaksproducent Altadis in Spanje moeten afzien van hun maandelijkse douceurtje van drie sloffen sigaretten.
Op 1 januari treedt een wet in werking die het roken op de werkplek en ook het verstrekken van tabaksmonsters, al dan niet gratis, verbiedt.
Een woordvoerder van de onderneming verklaarde donderdag nog niet te weten of de werknemers gecompenseerd worden. De nieuwe wet betekent ook dat Altadis, het fusiebedrijf van het in 1999 samengegane Spaanse Tabacalera en het Franse Seita, ook op zijn hoofdkantoor in Madrid moet stoppen met het uitdelen van sigaretten. Bij de hoofdingang en op elke verdieping lagen daar voor bezoekers en personeel sigaretten klaar.
Spanje was het eerste Europese land dat met tabak kennismaakte. De ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus trof in 1492, op weg naar Amerika, de tabaksplant aan op Cuba. Spanje is de op twee na grootste producent van tabak in Europa. Ongeveer 20.000 families produceren jaarlijks 42.000 ton tabaksbladeren. Alleen Griekenland en Italiƫ produceren meer.
(Bron)

Geen opmerkingen: