dinsdag, februari 07, 2006

El Tawheed doet aangifte tegen Wilders

AMSTERDAM - De El Tawheed-moskee in Amsterdam heeft dinsdagmiddag bij het Openbaar Ministerie (OM) aangifte gedaan tegen Geert Wilders. Reden hiervoor zijn de Deense spotprenten die het Kamerlid op zijn website heeft geplaatst. Het bestuur van de moskee vindt dat Wilders zich daarmee schuldig maakt aan onder andere godslastering en belediging.
Het bestuur van de moskee maakt zich zorgen over de situatie in Nederland en is bang dat de spotprenten de openbare orde in gevaar brengen.
De stichting denkt grote kans te hebben in het gelijk gesteld te worden door de rechter.
Wilders kreeg de afgelopen dagen tientallen doodsbedreigingen per mail binnen. Hij zei van het hoge aantal te zijn geschrokken, maar is niet van plan er voor te zwichten.
Het Kamerlid had de omstreden spotprenten afgelopen woensdag op z'n site gezet om de makers ervan een hart onder de riem te steken en op te komen voor de vrijheid van meningsuiting.
Hij ontving daarop direct al duizenden reacties. De meerderheid daarvan was volgens Wilders positief, maar er zaten ook toen al vele bedreigingen tussen. In de afgelopen twee dagen nam het aantal doodsbedreigingen met tientallen toe. Wilders gaat daar zoals gebruikelijk aangifte van doen bij justitie.
Aanhangers van de radicaalislamitische organisatie Hizb ut Tahrir hebben dit weekeinde bovendien op verschillende plaatsen in Nederland pamfletten uitgedeeld met een waarschuwing aan Wilders.
Volgens het Kamerlid is dat gebeurd op de Beverwijkse Bazaar, in trams in Den Haag en bij een verzamelbeurs in Ahoy' in Rotterdam.
Diverse woningen in het Amsterdamse stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer kregen de brief in de bus.
(Bron)

El Tawheed bewandelt de juiste weg op deze manier. Veel slimmer dan gek worden, lijkt mij.

Geen opmerkingen: