vrijdag, februari 10, 2006

Vrachtschip verliest containers bij Terschelling

DEN HELDER - Een vrachtschip heeft donderdagavond tijdens een storm in de buurt van Terschelling tientallen containers verloren. Dat liet de Kustwacht vrijdag weten. De politie heeft de Mobiele Eenheid naar het eiland gestuurd om de lading te bewaken.
Vrijdagochtend spoelden er negen containers aan op het Waddeneiland. Een van de aangespoelde containers is geladen met hamburgers en corned beef. Volgens de politie zitten er ook speelgoed, aluminium koffers, schoenen, hamers en stelen van bijlen in. De inhoud van de overige containers die overboord sloegen, is nog niet bekend.
Om te voorkomen dat mensen er met de lading vandoor gaan, heeft de politie een sectie Mobiele Eenheid van Harlingen naar Terschelling overgebracht. Dat gebeurde in samenspraak met de burgemeester van Terschelling omdat er te weinig politiepersoneel op het eiland was om de activiteiten te coördineren. "Het strand is in zeven sectoren ingedeeld", aldus de politie. "De rol van de politie is voornamelijk observeren en registreren."
Een van de containers die nog in zee ligt, is opengesprongen. Hierdoor zijn volgens een woordvoerder van de gemeente Terschelling over een groot gebied langs de kust duizenden schoenen en stukken speelgoed aangespoeld die worden opgepikt door strandjutters.
"Tegen mensen die het losse spul meenemen, wordt niet opgetreden", aldus de woordvoerder. "Wij richten ons voornamelijk op de negen aangespoelde containers die nog wel intact zijn."
Het schip, de P&O Nedlloyd Mondriaan dat onder Liberiaanse vlag vaart, verloor de lading donderdag rond 18.00 uur. Volgens de politie zijn er in totaal twintig containers van het 335 meter lange vaartuig geslagen. De Kustwacht voert vrijdagochtend een verkenningsvlucht uit om de lading op te sporen.
(Bron)

Jutten mag, en die ME is allang weer weg.

Geen opmerkingen: