dinsdag, februari 07, 2006

Minder winst Coca-Cola

NEW YORK - De Amerikaanse frisdrankenproducent Coca-Cola heeft de winst in het vierde kwartaal met 28 procent zien dalen.
Het nettoresultaat zakte van 1,2 miljard naar 864 miljoen dollar, zo maakte het concern dinsdag bekend. De winst werd gedrukt door hogere belastingbetalingen.
Coca-Cola boekte in het vierde kwartaal een omzet van 5,5 miljard dollar, een stijging van 7 procent ten opzichte van dezelfde periode van 2004. Het bedrag is hoger dan de 5,4 miljard waar analisten vanuit waren gegaan. Het concern kon in de Verenigde Staten minder afzetten.
Cola-Cola haalt 80 procent van zijn omzet uit de verkoop van frisdrank zoals Cola en Sprite. Bij concurrent Pepsi, dat donderdag met cijfers komt, is dat percentage 20. De afgelopen jaren heeft Pepsi een hogere omzetgroei gerealiseerd dan Coca-Cola. Ook op de beurs doet Pepsi het aanzienlijk beter.
Coca-Cola heeft het afgelopen jaar 400 miljoen dollar besteed aan marketing, in een poging meer frisdrank aan de man te brengen.
(Bron)

Vandaar de prijsverhogingen?
Ik heb als test AH huismerk Cola gekocht (0,59), en Euroshopper Cola (0,37). De Euroshopper is niet erg lekker, het huismerk is prima te drinken.

Geen opmerkingen: