vrijdag, oktober 27, 2006

Omstreden moslimgeestelijke preekt voorlopig niet

CANBERRA - De Australische moslimgeestelijke sjeik Taj al-Hilali verzorgt de komende twee tot drie maanden geen preken, omdat ophef is ontstaan over uitspraken die de moefti over vrouwen heeft gedaan. Hilali weigert echter ontslag te nemen, aldus de Australische nieuwszender ABC vrijdag.
Hilali nam het besluit om voorlopig geen preken te houden in overleg met de Australische Libanese Moslim Associatie. Die organisatie is de eigenaar van de moskee waarin Hilali preekt.
De sjeik van Egyptische komaf vergeleek tijdens een preek vrouwen zonder hoofddoek met onbedekt vlees. Als je onbedekt vlees ergens buiten neerlegt en katten komen erop af om het op te eten, "wiens schuld is het, die van de katten of van het onbedekte vlees", vroeg Hilali zich af.
Hij noemde het onbedekte vlees het probleem. Als de vrouw thuis was gebleven en zich had bedekt, was het probleem niet opgedoken, stelde de 66-jarige moefti.
De Australische premier John Howard noemde de opmerkingen ontstellend en laakbaar, omdat ze een excuus lijken voor verkrachting.
(Bron)

Blijkbaar heeft meneer zelf een gebrek aan zelfbeheersing, als hij op deze manier zijn lusten moet verdedigen.

Geen opmerkingen: