zondag, oktober 22, 2006

Topmiddag en - avond gisteren :-)
Hij begon wat minder: om 2 uur was ik in de stad en onmiddellijk drong tot me door waarom ik het centrum op zaterdagmiddag al heel lang mijd. Wat een drukte! En mijn slechtste eigenschappen nemen het dan over. Zo kan ik er niet tegen dat ik niet mijn eigen tempo kan lopen. Raak ik dan erg boos op degenen voor me, die net 'verkeerd' lopen of plots stilstaan, uiteraard midden in dat ene gaatje dat ik al had gezien waardoor ik ze kon passeren. Vermoedelijk denken degenen achter me precies zo over mij.
Heel vroeger ging ik weleens met ex naar de markt, waar hij kaas haalde. Ik liep dan dóór tot op een hoekje, zodat ik iets meer ruimte had. Eigenlijk wil ik gewoon vooraan lopen, en dat gaat niet in een drukke stad ;-) Ex ging al snel alleen naar de markt, en dat stopte toen ie een keer zag hoe een medewerker een flinke snotklont uit zijn neus haalde, zijn hand afveegde aan zijn kleren en weer verder ging met kaassnijden. Mijn grapje dat de kaas misschien juist daarom zo lekker was, viel niet in goede aarde ;-)
Hoe dan ook, aangekomen waar ik wilde zijn: Broese, de grote boekhandel. Ook druk, dat had ik wel voorzien. Ik wilde bij de tuinboeken en dergelijke kijken. Maar daar zat een clubje van een tuinprogramma te signeren. Dus eerst geneusd bij de thrillers, en pas toen er wat meer rust was, bij die tuinafdeling gaan kijken. Eigenlijk niks gevonden, alleen boeken over onderwerpen die me niet aanspreken of over tuintypes die _niet_ de mijne zijn.
Wel een paddestoelengids gekocht, deels heel handig, deels onhandig - er staat geen determinatiesleutel in, alle hoedzwammen staan in 1 hoofdstuk maar niet alle verschillende types staan logisch bij elkaar. Dus als je een paddestoel vindt, moet je maar net zolang bladeren tot je 'm hebt. Er staan wel goede foto's en beschrijvingen in, ook van standplaatsen. En definitieve kenmerken bij doorsnijden - dat een paddestoel bij doursnijden op een bepaalde manier verkleurt of een bepaalde tekening heeft. Maar ik ben geen paddestoelensnijder, ik laat ze altijd lekker staan.

Daarna was het nog veel te vroeg voor m'n afspraak. Bankje gezocht op een niet te druk punt vlak voor het afspraakpunt. Bladerend door de gids, en intussen van iedereen een paar zinnen uit het gesprek opvangen. Dat kan erg grappig zijn.
Na een tijdje dook de eerste persoon van de afspraak op, en vanaf die tijd was het alleen maar gezellig, leuk, en zeer voor herhaling vatbaar. Geborreld, gegeten, en nageborreld (gecolaad, feitelijk, maar dat klinkt anders).
Intussen ook nog van iemand een boek gekregen waar ik heel blij mee ben.

Gek genoeg kom je dan thuis op een tijd dat je normaal al uren slaapt, en kun je dan nog niet gelijk je bed in. Te leuk om niet nog een tijdje na te genieten :-)

Geen opmerkingen: