woensdag, november 22, 2006

Duitse politici eisen verbod gewelddadige spelen

AMSTERDAM - Duitse politici dringen aan op een verbod op gewelddadige games, zoals Doom 3 en Counterstrike. Aanleiding voor de oproep is het drama op een school in Emsdetten, waar een achttienjarige jongen maandag een groep leerlingen gijzelde en zichzelf van het leven beroofde.
De dader zou een fanatiek speler van Counterstrike geweest zijn.
Christa Stewens, minister van Gezinszaken in de zuidelijke deelstaat Beieren, noemt het "de hoogste tijd" dat de federale regering ingrijpt. In augustus wees die een verbod op de spelletjes nog van de hand.
"Schietspelen als Counterstrike of Doom 3 zijn medeoorzaak voor geweldsdaden die het menselijk voorstellingsvermogen te boven gaan," verklaart Stewens. "Juist bij labiele jeugdige mannen laat het intensieve gebruik van gewelddadige games zijn sporen na". Stewens wil niet alleen computergames, maar ook spelen als paintball en lasergame verbieden.
Ook Wolfgang Bosbach, voorzitter van de parlementsfractie van de christendemocratische CDU, meent dat het tijd is voor een verbod. "Als het klopt dat deze jongen zo intensief schietspelletjes speelde, moet het parlement nu ingrijpen," zegt hij in Der Spiegel.
Op een internetforum beschrijft een leerling van de getroffen school in Emsdetten de gebeurtenissen van maandag. "We hoorden een harde knal en dachten eerst aan vuurwerk, want dat komt wel vaker voor. Maar toen zagen we die jongen in een lange zwarte jas wild om zich heen schieten."
Toch lijken de meeste deelnemers in de discussie weinig te voelen voor een gameverbod. "Als het echt aan die games ligt, ben ik ook een potentiƫle amokmaker."
(Bron)

Hmm... Doorgaans zijn de daders van dit soort daden mannen. Mannen dan maar verbieden?

1 opmerking:

Anoniem zei

Mannen verbieden? slecht idee :-(