zaterdag, november 25, 2006

TT 120 Het is eind november nog niet eerder zo warm geweest als vandaag. In Limburg werd aan het begin van de middag 18,9 graden gemeten, meldt het KNMI. De herfst van dit jaar is de warmste sinds de metingen 300 jaar geleden begonnen.

Huishoudens stoken minder door warm herfstweer

GRONINGEN - Nederlandse huishoudens stoken deze herfst een stuk minder dan in voorgaande jaren door de recordhoge temperaturen. "Wij schatten dat de huishoudens in oktober toch wel een kwart minder hebben gestookt dan normaal", aldus een woordvoerder van GasTerra, voorheen het handels- en leveringsbedrijf van Gasunie vrijdag.
De herfst is dit jaar de warmste in de afgelopen drie eeuwen. Volgens het KNMI bedroeg de gemiddelde temperatuur in de herfstmaanden september, oktober en november 13,2 tot 13,5 graden Celsius.
GasTerra, dat gas levert aan energiebedrijven als Nuon en Essent, merkte in oktober dat er een stuk minder werd afgenomen en daarmee de inkomsten van het bedrijf daalden. "Dit tikt in november nog zwaarder aan omdat de stookhoeveelheid dan hoger ligt", aldus de woordvoerder.
GasTerra schat in dat de lagere stookkosten een gemiddeld huishouden in oktober ongeveer 25 euro scheelde. "Voor november verwachten we ook dat een gemiddeld huishouden 25 euro euro goedkoper uit is".
(Bron)

Geen opmerkingen: