dinsdag, februari 06, 2007

Britse militair gedood door Amerikanen

LONDEN - Het Britse tabloid The Sun heeft video-opnamen in zijn bezit, die in de cockpit van een Amerikaans gevechtsvliegtuig zijn gemaakt. Op de videoband komt aan het licht dat de Amerikanen per abuis een konvooi van Britse militaire voertuigen raakten.
De krant publiceerde dinsdag een transcriptie van de videobeelden.
Het incident had in maart 2003 plaats bij de stad Basra in het zuiden van Irak. Een 25-jarige Britse militair kwam door het incident om het leven.
Uit de videoband blijkt dat de Amerikanen ontsteld waren toen ze beseften dat ze Britten hadden geraakt. "We zitten in de gevangenis, kerel", was de reactie van een van hen.
De Britse plaatsvervangend procureur Andrew Walker schortte vrijdag het onderzoek naar de dood van de 25-jarige Brit op, omdat het Britse ministerie van Defensie geen opnamen van het incident aan justitie had verstrekt.
Het ministerie zei tegen de BBC dat het van de Amerikaanse regering een kopie van de videoband had gekregen. Het ministerie stelde in een verklaring dat de opname eigendom van de Amerikaanse regering is en daarom niet zonder toestemming kan worden vrijgegeven.
(Bron)

Geen opmerkingen: