donderdag, februari 08, 2007

Geen grote overlast door sneeuw

AMSTERDAM - De sneeuw heeft donderdag niet tot noemenswaardige problemen geleid. Op wat glijpartijen en vertragingen in het openbaar vervoer na doorstond Nederland het winterse weer goed.
In het noorden van het land moet de avondspits nog wel rekening houden met sneeuwval en gladheid.
Het weeralarm dat het KNMI woensdag voor heel Nederland afgaf, geldt sinds 16.00 uur niet meer voor de zuidelijke provincies en Zuid-Holland. Voor de overige provincies blijft het alarm voor zware sneeuwval en gladde wegen wel van kracht, meldt het weerinstituut.
De sneeuwval leidde nog niet tot noemenswaardige problemen. Wel stonden al vroeg files op de Nederlandse snelwegen. De grootste verkeersproblemen doen zich voor op de lijn Amsterdam-Amersfoort-Arnhem. De VerkeersInformatieDienst verwacht bovendien een zeer drukke avondspits en Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de wegen zo veel mogelijk te mijden.
De Nederlandse Spoorwegen hebben treinreizigers aangeraden voor 16.00 uur de trein terug naar huis te pakken. Het aantal treinen werd vanwege de weersomstandigheden gehalveerd. Veel mensen gaven volgens de NS gehoor aan de oproep.
Luchthaven Schiphol heeft donderdag 750 bedden laten aanrukken om gestrande reizigers nachtelijke opvang te bieden. Het vliegveld verwacht dat veel mensen donderdagavond hun aansluitende vlucht missen nadat zij zijn geland op Schiphol.
Een woordvoerder verwacht dat meer dan zevenhonderd mensen stranden door de vertragingen. "Je hoeft maar heel kort vertraging te hebben om je aansluiting te missen", aldus de zegsman. Op Schiphol zijn slechts twee banen open.
(Bron)

Geen opmerkingen: