woensdag, februari 07, 2007

'Modelscout' verkrachtte zeven meisjes

EDE - Een 26-jarige inwoner van Ede heeft in het afgelopen jaar minstens zeven meisjes in de leeftijd van 14 tot 19 jaar verkracht, aangerand of ontuchtige handelingen met hen gepleegd. De man kwam met de vrouwen in contact door zich voor te doen als een 'modelscout', zo heeft de politie dinsdag meegedeeld.
De Edenaar maakte op internet drie nepprofielen aan, waarin hij zichzelf voordeed als een ervaren, vrouwelijk model. Via die profielen kwam hij in contact met de meisjes uit Ede, Woerden, Breda, Heerlen, IJmuiden en Vlissingen. Hij beloofde hen dat hij een afspraak zou regelen met een "betrouwbare modelscout."
Vervolgens nodigde hij als modelscout de vrouwen bij hem thuis uit, waar hij ze misbruikte. De man zocht zijn slachtoffers uit op zogenoemde profielsites.
Als zogenaamd vrouwelijk model startte hij chatsessies met de meisjes. Hij maakte stiekem via de webcam foto's en filmpjes van de vrouwen. Om die reden verdenkt justitie de man ook van het vervaardigen en bezitten van kinderporno.
Als modelscout nodigde hij de vrouwen uit voor een fotosessie. Meisjes die daar niet op in wilden gaan, benaderde hij weer als vrouwelijk model. Die zette de vrouwen onder druk door te dreigen de stiekem gemaakte opnames op internet te verspreiden. Volgens de politie is minstens een slachtoffer voor die druk gezwicht.
De slachtoffers schamen zich diep over de gebeurtenissen volgens de politie. Zij wilden daarom eerst geen aangifte doen, toen de politie vanaf november 2006 onderzoek deed naar de praktijken van de Edenaar.
Voor de meisjes en hun familie is slachtofferhulp geregeld. De Edenaar is in afwachting van zijn rechtszaak op vrije voeten gesteld.
(Bron)

Geen opmerkingen: