donderdag, februari 08, 2007

Utrecht houdt in oktober burgemeestersreferendum

UTRECHT - De gemeente Utrecht houdt op 10 oktober een burgemeestersreferendum. De inwoners van de Domstad mogen dan laten weten wie zij graag zien als opvolger van de huidige burgemeester Annie Brouwer-Korf.
De kandidaten worden voorgedragen door een vertrouwenscommissie van raadsleden. De gemeenteraad besloot dit donderdag.
Voor het referendum trekt de gemeente ruim acht ton euro uit. Meer dan 600.000 euro komt van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De rest betaalt de gemeente.
Van tevoren vraagt de gemeente in een enquĂȘte aan de inwoners aan welke voorwaarden een burgemeester volgens hen moet voldoen. De uitkomsten daarvan worden meegenomen in een profielschets. Daarna volgt een sollicitatieperiode, waarna de vertrouwenscommissie kandidaten voor het referendum kiest.
De termijn van burgemeester Brouwer-Korf was eigenlijk in 2006 verlopen, maar zij mocht van de raad langer aanblijven. Ze trad aan op 1 juli 1999 en blijft tot eind 2007.
(Bron)

En wordt het dan net zoiets als met het UCP? Dat uit het referendum blijkt dat de meeste inwoners ABC123 willen, maar wegens geld en praktische bezwaren komt er 987ZYX?

Geen opmerkingen: