maandag, mei 14, 2007

Eens kijken of ik van de chaos een beetje logisch verhaal kan maken...

Ik moest dus vanochtend om 8 uur bij een bedrijf zijn. Da's om kwart voor zeven weg, da's om 6 uur opstaan.
Ik ging op tijd naar bed, en ik was al snel weer wakker. Want Tijger sprong op bed, en normaal word ik daar niet wakker van. Maar ze was WILD, en erger: de reden daarvoor werd gekraakt, terwijl het nog hard piepte, en het bloedde flink.
Tijger compleet met muis van het bed gejaagd, dekbedhoes rap verwijderd, hoes in koud water gedaan. Daarna de vlekken in de gang opgeruimd, en de vlekken in de huiskamer, waar Tijger net de laatste restjes verorberde. (Zelfs geen staart gevonden deze keer.)

Daarna was ik niet zo slaperig meer. Tijdje achter de comp zitten rommelen. Madam kwam voorzichtig weer binnensluipen. Niet zo erg. Dacht ik. Meestal gaat ze na een lekker maaltje en flink poetsen heerlijk slapen. Ze ging in elk geval op het verschoonde bed liggen.
Geloof me, als een kat een muis eet, kraakt dat heel erg. Maar echt goed kauwen doen ze niet. Ik weet dat nu, want Tijger kotste het verschoonde dekbed vol overgave onder :-(
Bed weer verschoond. Het idee 'slapen' verder geschrapt. (Nog wel in bed gelegen met de deur dicht, maar slapen lukte niet.)

Goed, op naar het bedrijf. Ik meld me, moet wachten, er komt nog een nieuw iemand, we wachten samen. Waarna onze gegevens worden genoteerd, we een uitleg krijgen over het werk (kleerhangers sorteren), de regels (veiligheidsschoenen van het werk aan; al je spullen in een kluisje, als er tenminste een kluisje vrij is; vrij voor sollicitaties; drie dagen werken en twee halve dagen 'begeleiding').

Nou ja, uiteindelijk kreeg ik de kans om te zeggen dat die werkleider het over een contract had, maar dat ik daar niets van wist, en dat er denkelijk iets fout was gegaan en dat ik ook wel wist waarom.
Kort uitgelegd, man wordt boos. Een tijdje later komt er een leidinggevende die mijn verhaal wil horen, en héél boos wordt. 'Je hebt nog geen contract? Je hebt nog geen intake gedaan? Je wist niet dat je de eerste dag om 10 uur begint omdat je dan eerst een gesprek en een rondleiding krijgt?' Nou, eh, nee.
Ze gaat 'contact opnemen' met de leidinggevende van de man die ik vrijdag sprak. Ze zei ook nog iets als 'Die vent is gek', dus het lag niet aan mij dat ik dat dacht.

Dus. Terug naar het CWI, nieuw gesprek vragen, zorgen dat ze een aanvraag doen voor betaling van de tussenliggende maand (bijstand), en opnieuw beginnen.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

verlies de moed toch maar niet...

Unknown zei

Kolerenhangers sorteren? Hoe lang ga je dat volhouden voordat je er iemand mee wurgt?

Anoniem zei

Komt wel goed Miek ;-)

Enne, Chipo: tis de bedoeling dat je er snel weer weg bent. Dus het mag geen leuk werk zijn, en het moet simpel zijn, en zo kunnen ze ook zorgen dat uitvreters geen uitkering krijgen: goed voor de financiën van de gemeente.
Uiteraard is dat laatste niet het belangrijkste.

aadjuh zei

Mmmm zit nu lekker aan de boontjes met aardappeltjes .. en een stukje vlees .. wat niet kraakt :-)

Anoniem zei

En het piept ook niet? ;p