maandag, mei 14, 2007

Politie maakt lastpakkenlijst Ondiep

UTRECHT - De politie gaat een top 15 maken van bekende criminelen in de Utrechtse wijk Ondiep. Verder komt er een lijst van bekende overlastplegers. Zij kunnen op extra aandacht van de politie rekenen.
Er komt mogelijk ook een wijkverbod voor 'ruziezoekers' van buiten de wijk en er wordt een bewakingscamera ingezet om probleemjongeren en eventueel hun ouders te confronteren met hun gedrag.
Deze maatregelen staan in een plan van aanpak dat de politie opstelde na het dodelijke schietincident in Ondiep op 11 maart en de daaropvolgende rellen. Het plan van aanpak is opgesteld na zes bewonersbijeenkomsten met politie en gemeente die georganiseerd werden na het schietincident.
De politie wil harder gaan optreden tegen hangjongeren in de wijk. Daarom krijgt elke minderjarige overlastpleger en zijn of haar ouders een brief waarin staat dat zijn of haar gedrag niet wordt getolereerd.
Verder zullen veelvuldig verkeerscontroles worden uitgevoerd op de Royaards van den Hamkade, de Ahornstraat, de Omloop en de Laan van Chartroise. Tijdens de bewonersbijeenkomsten werd namelijk veel geklaagd over het rijgedrag in deze straten. Bij de eerste controles afgelopen weken schreef de politie al tientallen bekeuringen uit.
Ondiepers klagen al langer over overlast in de wijk. Volgens de politie, die in 2006 een offensief inzette tegen de overlast, was die overlast op het moment van het schietincident al fors verminderd.
(Bron)

Nieuwe uitdaging: op de lijst komen - dan ben je pas stoer en cool!
'Zòrreg... dat je erbijijij komt...'

Geen opmerkingen: