dinsdag, mei 15, 2007

Weer naar het CWI, gezellig. Naam achterhaald van de hork van vrijdag. Ah ja, dat is een medewerker van de Sociale Dienst.
Gezegd dat ik me opnieuw kwam aanmelden voor dat 'Werk loont'-project, omdat dat dus niet goed was gegaan, maar dat ik die ene man NIET wilde spreken.

Even later komt er een andere man. Wil weten hoe en wat. Uitgelegd.
Gezegd dat ik best aan de slag wil bij dat project, maar dat ik morgenochtend een sollicitatie heb. Geen probleem, dan zou ie doorgeven dat ik om 1 uur kwam, dan kreeg ik een gesprek en kon ik weer gaan. En dan maandag waarschijnlijk om 8 uur beginnen, want donderdag (hemelvaart) en vrijdag (soort gekoppelde dag wegens hemelvaart) zijn vrij.
In principe moet ik loon krijgen vanaf maandag (gisteren dus). Of misschien wel vanaf vrijdag (de 11e).

En hoe zat het met de tussenliggende periode? Mja, nou, ehm.
Ik kan wel bijstand aanvragen ja. Of ik het krijg is zeer twijfelachtig omdat ik me pas vrijdag de 11e gemeld heb. Nee, klopt, uiteraard kon ik niet al bijstand aanvragen als ik nog in het aanvraagtraject van de WW zat, maar ja, regels.
En als je al geld krijgt voor die tussenliggende periode (van 17 april tot en met 10 mei), dan krijg je zeker geen voorschot. En de beoordeling duurt 2 tot 8 weken, hangt er beetje vanaf. Waar vanaf? Mja...

Formulieren meegekregen die ik moet invullen, plus een lijst van alle zooi die ik in moet leveren bij de aanvraag, en een telefoonnummer dat tussen 10 en 11 bereikbaar is waarop je een automatische dame krijgt die je meldt wanneer je kunt komen.
Je krijgt vrij van het project als je naar dat aanvraaggesprek moet.

Ik zie het al gebeuren: van huis naar het 'werk', terug naar huis voor de aanvraag, terug naar werk, terug naar huis als je weer naar huis mag. (Is maar 4 uur reizen op een dag, 60 km.)

Klein detail: raad eens wie de beoordelaar zal zijn, wie moet beslissen of ik over die maand-zonder-inkomen wel of geen bijstand ga krijgen...

2 opmerkingen:

Zeppo zei

hm, je kunt natuurlijk altijd de naam van de hork van vrijdag nog publiceren

op geen stijl ofzo

;-)

Hippo zei

Dat kan altijd nog ja :-)