zondag, oktober 07, 2007

Vogelaar betreurt polarisatie rond rede Máxima

HILVERSUM - Minister Ella Vogelaar (Integratie) vindt het jammer dat de toespraak van prinses Máxima over de Nederlandse identiteit leidt tot polarisatie.
De prinses heeft volgens de minister willen zeggen dat de Nederlandse identiteit geen statisch gegeven is, maar dat er wel een aantal gemeenschappelijkheden zijn.
Vogelaar zei zondag in het televisieprogramma Buitenhof dat zijzelf, minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin en minister-president Jan Peter Balkenende Máxima's reactie op een rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid van tevoren hebben gelezen.
De minister verwees naar de Nederlandse geschiedenis en taal als gemeenschappelijke kenmerken, maar voegde eraan toe dat deze voortdurend onderwerp van gesprek zijn. "Er is geen afgeronde Nederlandse identiteit."
Dat koningin Beatrix in een troonrede van een paar jaar geleden wel repte van de Nederlandse identiteit, is daarmee in Vogelaars ogen niet in tegenspraak. "Dat ligt in elkaars verlengde."
Identiteit is geen mal waar iedereen in past. "Alsof wij allemaal klonen van elkaar zijn."
(Bron)

Mensen doen alsof ze gezegd heeft dat NL-ers niet deugen - ze zei alleen maar dat NL-ers divers zijn en niet in 1 bepaald hokje passen. Waarom roept dat zo'n paniek op bij sommigen?

Geen opmerkingen: