zaterdag, november 24, 2007

Meisjes van 7 gaan voor 'slank en mooi'

Meisjes van zeven jaar oud associëren slank en mooi zijn met geluk, populariteit en succes. Ze leggen ook een link tussen overgewicht hebben en gepest worden.
Britse onderzoekers die deze conclusie trokken, roepen scholen op om jonge kinderen te leren dat foto's in tijdschriften vaak bewerkt zijn en dat mensen op televisie eerst uren in de make-up zitten. De onderzochte meisjes tussen de 7 en 10 jaar oud waren zich ernstig bewust van hun uiterlijk en hun grootste angst was buitengesloten of gepest te worden vanwege om hoe ze eruit zien.
De meisjes denken dat slanke en mooie meiden het gelukkigst zijn en het meeste succes zullen behalen in hun leven. Dik zijn associëren zij met verdrietig zijn en buiten de groep vallen. Volgens de onderzochte meisjes helpt het als hun omgeving ze het gevoel geeft dat ze goed zijn zoals ze zijn.
De onderzoekers adviseren dan ook dat leraren, ouders en andere familieleden niet teveel nadruk leggen op het uiterlijk van jonge meisjes. Ze geruststellen en luisteren naar hun onzekerheden is volgens de wetenschappers ook belangrijk.
(Bron)

Dat hebben ze niet zelf bedacht, dus hoe komen ze er aan?

Geen opmerkingen: