donderdag, november 22, 2007

Zweedse vrouwen demonstratief topless in zwembaden

AMSTERDAM - Een groep Zweedse vrouwen vindt het maar oneerlijk dat mannen in het openbaar met ontblote borst mogen lopen maar vrouwen niet.
Uit protest tegen deze discriminerende praktijk doen de vrouwen, die zich hebben verenigd in de actiegroep Bara Brost (Blote Borsten), hun bh's af in openbare zwembaden.
"Doel van de actie is om een debat te beginnen over de vraag waarom vrouwenlichamen geseksualiseerd zijn", zei Sanna Ferm (22) van Bara Brost woensdag. Zwemmers reageren verschillend op de plotselinge overvloed aan blote borsten. Sommigen zijn bemoedigend, anderen worden boos en weer anderen doen onverschillig, zei ze.
Bara Brost werd opgericht nadat twee vrouwen die met ontbloot bovenlijf baantjes trokken in een openbaar zwembad in Uppsala was verzocht zich te bedekken of te verdwijnen. De vrouwen hebben een klacht ingediend bij de Zweedse Ombudsman voor Gelijke Kansen.
Vrouwen in Zweden kunnen zonder problemen topless op de stranden zonnebaden, maar in zwembaden is het gebruikelijk dat ze zich bedekken. Inger Groteblad, manager van het zwembad in Uppsala, zei tegen het tabloid Aftonbladet dat het een kwestie van veiligheid betreft. "We willen ervoor zorgen dat meisjes niet het slachtoffer worden van seksuele intimidatie."
(Bron)

2 opmerkingen:

Unknown zei

Kijken of het voor alle boezems geldt of alleen opstaand en onder de 30.

Hippo zei

Ja, die afzaktieten van ouwe mannetjes tellen niet.
En als VV (verzakte vrouw) hoor je sowieso niet in een zwembad geloof ik. Daar zijn aparte zwemuren voor...