zaterdag, december 22, 2007

Reconstructie Apache-ongeval met politieheli's

MAASDRIEL - De Dienst Luchtvaartpolitie voert voor het eind van het jaar drie helikoptervluchten uit om het ongeval te reconstrueren met de Apache-gevechtshelikopter eerder deze maand waardoor een grote stroomstoring werd veroorzaakt.
Dat meldde de gemeente Maasdriel vrijdag. De Apache vloog 12 december tijdens een oefening tegen een hoogspanningsmast waardoor de elektriciteit in de Tieler- en Bommelerwaard twee dagen uitviel.
De politie heeft met de officier van justitie die de zaak onderzoekt tot de reconstructievluchten besloten.
Die zijn noodzakelijk om tot een goed beeld van het incident te komen. Netbeheerder Continuon moet het herstelwerk aan de hoogspanningsverbinding tijdelijk staken als er wordt gevlogen.
Tussen vrijdag 21 december en nieuwjaarsdag vliegen boven de Tieler- en Bommelerwaard politiehelikopters voor een verkenningsvlucht op grote hoogte, een dagvlucht bij helder weer tot aan de hoogspanningsverbinding en een nachtvlucht.
De gemeente Zaltbommel vroeg eerder deze week aan het ministerie van Defensie om de oefenvluchten met Apache-helikopters op te schorten tot het onderzoek klaar is.
Met Apaches, waarin piloten voor Uruzgan worden getraind, wordt dit jaar niet meer in het gebied gevlogen.
Zaltbommel vertrouwt op uiterste voorzichtigheid tijdens de reconstructievluchten. De gemeente vindt dat een goed onderzoek ook in haar belangis, laat burgemeester Albert van den Bosch via een woordvoerder weten.
Wel hoopt hij dat politie en justitie hun vluchten goed aankondigen bij burgers zodat die niet worden overrompeld.
(Bron)

En dan maar hopen dat de reconstructie niet al te goed zal lukken...

Geen opmerkingen: