maandag, juli 28, 2008

'Biobrandstof winnen uit Europese bossen'

WAGENINGEN - De Europese bossen lenen zich uitstekend voor het winnen van energie voor tweede generatie biobrandstoffen. Dat concludeert onderzoeksinstituut Alterra van de Wageningen Universiteit na onderzoek dat maandag is gepubliceerd.
De hoeveelheid biomassa in de bossen is de afgelopen decennia verdubbeld. Van de jaarlijkse bijgroei wordt maar de helft geoogst. "Hierdoor heeft zich veel biomassa opgebouwd."
Volgens Alterra worden tweede generatie biobrandstoffen een steeds aantrekkelijker alternatief voor fossiele brandstoffen en eerste generatie biobrandstoffen. Want de fossiele brandstoffen worden steeds duurder en de eerste generatie biobrandstoffen zijn veelbesproken omdat de voedselprijzen daardoor zouden stijgen.
De huidige Europese bossen zouden in zo'n 4 procent van de totale energiebehoefte van Europa kunnen voorzien.
(Bron)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Jaja, en die dieren soppen het zich maar op, en zuurstof hoeven we ook niet, als we maar oto kunnen rijen en de airco aan kunnen zetten omdat het een paar dagen warm is.

Anoniem zei

Welnee joh, bossen zijn eng, voor je het weet hebben we de wolf terug. En die zijn gevaarlijk, veel linker dan valsgefokte hondjes uiteraard.