zaterdag, augustus 02, 2008

Zestien zwemmers uit zee gered

SCHEVENINGEN - Bij het Scheveningse strand zijn vrijdagmiddag zestien zwemmers gered uit de zee. Dat heeft de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade (HVRB) gemeld.
De reddingen vonden plaats in minder dan een uur tijd. De zwemmende recreanten werden verrast door een aanhoudende sterke zuidwestenwind in combinatie met een vloedstroom. Door de sterke stroming konden zij niet meer op eigen kracht naar de kant zwemmen.
De HVRB en de kustpolitie voerden in totaal zeven reddingsacties uit. De reddingsbrigade heeft op het Zuiderstrand vier drenkelingen uit het water gehaald. Op het Noorderstrand werden twaalf mensen uit het water gered.
De HVRB waarschuwt zwemmers om de komende dagen rekening te houden met een sterke vloedstroom vanwege springtij. Zij adviseert recreanten niet te ver de zee in te gaan.
(Bron)

Als je verrast wordt door die stroming, ben je wel dom bezig. De zee is geen zwembad, altijd even controleren hoe de wind staat en of er waarschuwingen zijn. Op veel plekken staan ook vlaggen die aangeven of je wel of niet veilig kunt zwemmen.

Geen opmerkingen: