donderdag, november 27, 2008

Rotterdamse oud-wethouder leeft als zwerver

ROTTERDAM - De Rotterdamse oud-wethouder Rabella de Faria heeft het afgelopen jaar lange tijd een zwervend bestaan geleid. Haar situatie was zo penibel, dat de voormalige bewindsvrouw van Leefbaar Rotterdam zich heeft gemeld bij de nachtopvang.
Gemeenteraadslid Dries Mosch heeft donderdagochtend een bericht daarover in dagblad Metro bevestigd. De Faria (48) was tussen 2002 en 2004 wethouder Veiligheid en Volksgezondheid.
In 2001 werd ze als directeur-eigenaar van luchtvaartbedrijf Faravia uitgeroepen tot zwarte zakenvrouw van het jaar. Een jaar later gaf ze haar positie op voor een politieke carrière bij Leefbaar Rotterdam.
Nadat De Faria moest aftreden als wethouder kon ze geen werk meer vinden. Een uitkering werd haar geweigerd omdat ze een koophuis bezat. Een belastingschuld leidde tot haar persoonlijk faillissement en haar huis raakte zij kwijt na de scheiding van haar man.
De gemeente heeft inmiddels laten weten dat de sociale dienst de oud-wethouder helpt met het vinden van een nieuwe baan. Ze woont voorlopig in het Woonhotel, die tijdelijke huisvesting biedt aan mensen die geen eigen huisvesting hebben.
(Bron)

Geen opmerkingen: