donderdag, mei 07, 2009

Rel om 'apartheid' in metro Milaan

MILAAN - In de Lega Nord, de separatistische Noord-Italiaanse partij van senator Umberto Bossi, is een nieuw voorstel bedacht dat de vreemdelingenhaat zou kunnen aanwakkeren. Matteo Salvini, kandidaat in Milaan voor de provinciale verkiezingen in juni, wil dat in de metro van de hoofdstad van Lombardije zitplaatsen of zelfs hele wagons worden gereserveerd voor uitsluitend passagiers van Milanese komaf.
„Er waren al plaatsen gereserveerd voor gehandicapten, bejaarden en zwangere vrouwen”, aldus de rechtse politicus volgens de krant la Repubblica.
Aldo Brandirali, voorzitter van de commissie sociale zaken in de gemeenteraad van Milaan, heeft geen goed woord over voor het voorstel: „De enige manier om dit voorstel uit te voeren, is de mensen sterren opspelden in verschillende kleuren volgens het ras.”
Hij verwijt Marini dat hij op een makkelijke manier stemmen wil trekken. Ook na de verkiezingscampagne blijft dan de invloed op de mensen, die steeds geslotener worden en in conflict raken met hen die anders zijn, aldus Brandirali.
(Bron)

Geen opmerkingen: