woensdag, september 02, 2009

'Wilders' haar moet afkomst verhullen'

AMSTERDAM - PVV-leider Geert Wilders is van Indische afkomst. Hij heeft zijn haar geblondeerd om dat te verhullen.
Dat schrijft de antropologe Lizzy van Leeuwen in het weekblad De Groene Amsterdammer.
Wilders' grootmoeder van moederskant komt uit een joods-Indische familie met de naam Meijer.
Haar man, Wilders' opa, diende niet als militair in Nederlands-Indië, zoals Wilders zelf heeft verklaard, maar als ambtenaar, blijkt uit archiefstukken.
Wilders' grootvader werd tijdens verlof in Nederland in 1934 ontslagen. Wegens geldgebrek konden hij en zijn gezin niet terug naar Indië.
Volgens Van Leeuwen zijn Wilders' standpunten rechtstreeks terug te voeren op zijn familiegeschiedenis.
Zijn anti-islamitische opstelling en zijn 'extreme patriottisme' deelt Wilders met veel andere politici van Indische afkomst, en ook met de nationaal-socialistische NSB, die in Nederlands-Indië in de jaren dertig heel populair was.
Wilders' geblondeerde haar dient volgens Van Leeuwen om zijn afkomst te verhullen.
"Het is een geniale ingeving van Wilders geweest om zijn donkere haar op te bleken. Dat is blijkbaar alles wat in Nederland nodig is om Indo-af te zijn en als 'de man uit Venlo' de politieke arena te betreden."
Op internet dook woensdag een jeugdfoto op van Wilders. De Amsterdamse journalist Marco de Vries heeft tegenover HP/De Tijd bevestigd dat het inderdaad gaat om een foto van de PVV-leider.
(Bron)

Nou zal ik wel weer gek zijn, maar dat zie je toch aan 'm? Volgens mij heeft ie dat haar gewoon zo om op te vallen, want zijn gezicht verandert er niet door.
Ik ken trouwens aardig wat Nederlanders met Indische roots, maar die zijn vrijwel allemaal nogal links (ja, ik weet het, dat zegt meer over mij dan over de ' etnische' groep want een echt ernstig rechts iemand Wilders-style zou ik niet lang in mijn vriendenkring hebben).

Geen opmerkingen: