woensdag, november 25, 2009

Slang spuugt onbekende diersoort uit

AMSTERDAM – Een slang in Tanzania heeft voor de voeten van een Britse wetenschapper een tot nu toe onbekende kameleonsoort uitgespuwd.
Onderzoeker Andrew Marshall van York University stuitte op de slang terwijl hij samen met andere wetenschappers apen observeerde in het oerwoud Magombera in Tanzania. De slang schrok zo van de mensen dat hij een kameleon uitspuwde, die hij net had gevangen.
Marshall fotografeerde de kameleon en heeft inmiddels samen met enkele collega’s vastgesteld dat het gaat om een soort die nog nooit eerder is waargenomen.
De details over de vondst zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift African Journal of Herpetology.
Het dier is genoemd naar het oerwoud waarin de wetenschappers hem aantroffen. De volledige naam van de kameleon is Kinyongia magomberae.
Volgens Marshall was het erg moeilijk om vast te stellen wat de kameleon uniek maakte.
“Letten op de kleur is uiteraard niet de beste manier om een kameleon te onderscheiden van zijn soortgenoten, want de dieren kunnen zich camoufleren door te veranderen van kleur”, verklaart hij in de Britse krant The Guardian.
“Deze dieren worden meestal geïdentificeerd aan de hand van het patroon op hun huid en de vorm van hun hoofd. In dit specifieke geval waren vooral de gezwollen plooien op de neus uniek”, aldus Marshall.
(Bron)

Ik kan me zomaar voorstellen dat die plooien ook veranderen als zo'n beest opgeslokt wordt.

1 opmerking:

Anoniem zei

moet controleren:)