vrijdag, april 30, 2010

Noodbevel Eindhoven om dreiging hooligans

EINDHOVEN - Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven heeft vrijdagmiddag maatregelen genomen omdat de politie informatie kreeg dat dertig tot veertig Feyenoord-hooligans zich in Eindhoven ophouden om daar ongeregeldheden te veroorzaken.
De ingestelde noodverordening is vanaf 14.00 uur van kracht. Die houdt onder meer in dat Feyenoord-supporters die door hun gedrag of kleding als zodanig herkenbaar zijn, verplicht zijn weg te blijven uit Eindhoven.
De Feyenoorders zouden op de hoogte zijn van het feit dat er relatief weinig politie op de been zou zijn. Mede om die reden bestaat ''ernstige vrees'' voor het ontstaan van ernstige wanordelijkheden en gevaar voor personen en goederen, aldus de noodverordening.
Wel heeft de politie inmiddels maatregelen genomen om rellen te voorkomen. In de verordening wijst Van Gijzel op het feit dat de groep waar het om gaat betrokken was bij de rellen op het bevrijdingsfestival in Rotterdam en het strandfeest in Hoek van Holland.
De vrees bestaat dat de hooligans en bezoekers van de koninginnedagfestiviteiten met elkaar of de politie slaags raken of dat er vernielingen worden aangericht. Om eventuele problemen het hoofd te bieden, schieten de ''gewone beschikbare middelen'' tekort.
Van Gijzel neemt alvast vergaande maatregelen om dergelijke ongeregeldheden te voorkomen. Zo is het iedereen verboden zich op de openbare weg te gedragen met de kennelijke bedoeling de openbare orde te verstoren.
Het dragen van bivakmutsen, helmen, sjaals of andere middelen om herkenbaarheid te bemoeilijken is verboden. Ook racistische uitingen worden niet getolereerd.
De noodverordening geldt 24 uur lang, dus tot zaterdag 14.00 uur. In de stad zelf is het druk en gezellig. weet een woordvoerster van de politie te melden. De politie heeft op een gegeven moment wel het publiek gevraagd om het Stationsplein niet meer op te lopen, omdat het daar te druk werd.
(Bron)

Je roept gewoon dat er Feijenoordhooligans aankomen en klaar ben je.

Geen opmerkingen: