donderdag, mei 06, 2010

Treinverkeer Rotterdam CS stilgelegd

ROTTERDAM - Het treinverkeer van en naar Rotterdam CS is donderdag aan het eind van de middag op last van de politie stilgelegd omdat er mensen op het spoor liepen. Dat heeft een woordvoerder van ProRail laten weten.
De mensen komen uit een trein die vlak bij het station werd stilgezet in afwachting van de afhandeling van een brandje in een andere trein op het station.
Volgens de woordvoerder van ProRail werden de passagiers ongeduldig en hebben zij zelf de deuren van de trein geopend. Hoe lang de stremming gaat duren is niet bekend.
De sfeer in het centrum van Rotterdam is donderdagmiddag rustig. "De spanning is nog niet echt om te snijden", zegt een politiewoordvoerder.
Wel zijn dertien mensen aangehouden omdat ze blowden of geen identiteitsbewijs toonden. Zij krijgen een proces-verbaal.
In de deels drooggelegde Maasstad proberen enkele honderden agenten en ME'ers de orde te handhaven. Om 18.30 uur begint in de Kuip de beslissende tweede wedstrijd van de bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax.
De heenwedstrijd in de Arena eindigde in 2-0 voor de Amsterdammers. Het stadion is om 16.00 uur opengesteld voor het publiek.
In het centrum mag de politie preventief fouilleren. Daar en bij het stadion zijn diverse fysieke veiligheidsmaatregelen getroffen.
Enkele tientallen relschoppers die tijdens de eerste wedstrijd werden aangehouden, mogen in het centrum of bij de Kuip in de buurt komen. Ajaxsupporters zijn niet welkom in de Kuip.
De rechtbank bepaalde eerder donderdag dat het alcoholverbod dat de gemeente in delen van Rotterdam wil instellen is toegestaan. Horecaondernemers vonden de veiligheidsmaatregel overdreven en vrezen voor inkomstenderving.
In het centrum en in de omgeving van het stadion mag tussen 14.00 uur en middernacht geen alcohol worden geschonken.
(Bron)

Geen opmerkingen: