maandag, november 08, 2010

Bejaarde naar Zuylen gelokt en bijna beroofd

BREDA - Een 75-jarige vrouw, wier echtgenoot net is overleden, is maandagmorgen in alle vroegte met een smoes naar crematorium Zuylen gelokt door een straatrover.
Volgens de politie stapte de dader, een ongeveer dertigjarige man met donkerblond krullend haar, na aankomst van de vrouw bij het uitvaartcentrum bij haar in de auto. Daar bedreigde hij haar met een vuurwapen en dwong haar te gaan rijden. Ze wist na enkele meters echter uit het voertuig te vluchten en alarm te staan bij Zuylen.
Over de precieze inhoud van het telefoontje naar de vrouw, gepleegd voor 7.00 uur in de morgen, doet de politie geen mededelingen, maar de vrouw maakte er in ieder geval uit op dat ze met spoed naar het uitvaartcentrum aan de Tuinzigtlaan moest komen. Daar vindt over enkele dagen de uitvaart plaats. Onderzoek heeft al uitgewezen dat er in ieder geval niet vanuit Zuylen zelf gebeld is.
Aangezien criminelen, meer in het bijzonder woninginbrekers, vaker toesloegen op basis van informatie in rouwadvertenties waarschuwt de politie om extra alert te zijn. "Zorg er bijvoorbeeld voor dat er op de dag van de uitvaart iemand op het correspondentieadres uit de annonce of in de woning van de overledene aanwezig is", zegt politie-woordvoerder Willem van Hooijdonk.
Een straatroof naar aanleiding van de advertentie voor een overledene maakte Van Hooijdonk in zijn hele carrière nooit mee. "We willen andere criminelen niet op gedachten brengen, maar brengen dit bericht toch naar buiten om mensen te waarschuwen."
De politie roept mensen die vanmorgen tussen 6.30 en 7.15 uur verdachte personen of auto's heeft gezien in de omgeving van Zuylen op zich te melden.
(Bron)

Bizar verhaal.

Geen opmerkingen: