donderdag, november 11, 2010

'Stop met aftrekbaarheid lidmaatschapskosten golfclub'

DEN HAAG – Er moet paal en perk gesteld worden aan de aftrekbaarheid van de lidmaatschapskosten van de golfclub voor ondernemers.Dat vindt de SP. Kamerlid Farshad Bashir heeft daarvoor deze week een amendement ingediend.
De rechtbank in Arnhem oordeelde eerder dit jaar de eigenares van een winkel in tweedehands dameskleding terecht de kosten van het lidmaatschap had afgetrokken.
Het zou, zo oordeelde de rechtbank, gaan om representatiekosten met als doel klantenwerving.
Deze gerechtelijke uitspraak zet volgens Bashir de deur voor ondernemers open om ook de kosten van andere vrijetijdsbestedingen in aftrek te brengen, zoals tennis. Onterecht, vindt Bashir.
“In eerdere soortgelijke rechtszaken hadden ondernemers in tegenstelling tot deze vrouw ongelijk gekregen. Naast dat de fiscale aftrek van dit soort kosten onterecht is zorgt het dus ook nog voor onduidelijkheid.”
Bashir vindt de lidmaatschapskosten van de golfclub privé en zouden dus niet aftrekbaar moeten zijn. Hij heeft daarom daarom een amendement ingediend voor het belastingplan die dit onmogelijk maakt.
“Het begrip representatiekosten krijgt nu een te ruime uitleg. De kans bestaat dat straks ook allerlei andere vormen van vrijetijdsbesteding aftrekbaar worden.”
De PvdA laat weten sympathiek te staan tegenover het voorstel van Bashir, maar Kamerlid Ed Groot kon nog niet aangeven of zijn partij het zal steunen.
GroenLinks steunt Bashir in ieder geval wel.
(Bron)

Geen opmerkingen: