dinsdag, november 30, 2010

Verkrachter eist vrijlating vanwege ziekte

OSS/DEN HAAG - Een 41-jarige Ossenaar die eerder dit jaar tot vier jaar celstraf werd veroordeeld voor een gruwelijke verkrachting in 2009, eist deze week vrijlating vanwege zijn snel verslechterende toestand door suikerziekte.
De man heeft een kort geding tegen de Staat aangespannen, zei zijn advocaat Ted Kemper maandag desgevraagd.
Een gratieverzoek is niet aan de orde, omdat het hoger beroep over de veroordeling nog loopt en de straf nog niet onherroepelijk is, legde de raadsman uit. Het kort geding dient donderdag bij de rechtbank in Den Haag.
De man werd door justitie aangeklaagd voor poging tot doodslag omdat de gewelddadige verkrachting het slachtoffer bijna het leven kostte. De rechtbank achtte poging tot doodslag niet bewezen.
De man en vrouw leerden elkaar via het online vriendennetwerk Hyves kennen. Tijdens hun derde ontmoeting in september 2009 ging het mis. Onder invloed van alcohol belandden man en vrouw weer in bed. Midden in de nacht belde de man het alarmnummer omdat de vrouw gewond was geraakt.
Ambulancebroeders troffen de hevig bloedende vrouw op de grond in de hal van het huis aan. Haar leven was door bloedverlies in gevaar. Tijdens een operatie ontdekten artsen diverse scheurwonden in de schaamstreek.
De dikke darm bleek geperforeerd. De vrouw wist zich van de verkrachting vrijwel niks meer te herinneren.
(Bron)

Het lijkt me dat hij niks te eisen heeft.

Geen opmerkingen: