zondag, januari 02, 2011

Bezitters Apple's iPhone verslapen zich

RIJSWIJK - In de iPhones van Apple is een vreemd foutje opgedoken. Een wekfunctie blijkt niet te werken met de start van het nieuwe jaar: Het alarm kon wel worden ingesteld, maar ging niet af. Vele eigenaren wereldwijd hebben zich zaterdag verslapen.
Het probleem kwam aan het licht door vele berichten op Twitter zaterdag. ''Wat een fijne gift van Steve Jobs in het nieuwe jaar. Mijn iPhone-alarm-bug! Kwam te laat op het werk'', twitterde Chimei8 over topman Jobs van Apple.
En twitteraar yangwong meldde over Apple: ''Hoe moeilijk kan het zijn om een wekker te programmeren?''.
Apple erkende zondagochtend dat er een probleem is. ''We zijn ons bewust van een probleem met de eenmalige alarmset voor 1 of 2 januari'', aldus een woordvoerder tegen nieuwssite Macworld.com.
Het bedrijf gaf een tip om het probleem te omzeilen: ''Klanten kunnen de herhaalde alarmfunctie inschakelen voor die dagen. Alle alarmfuncties beginnen 3 januari weer goed te functioneren''.
Volgens eerdere berichten had de iPhone ook al moeite met de overgang naar de wintertijd. Toen gingen de zich herhalende alarmen niet af. Naar verluidt is dat probleem inmiddels opgelost.
Het Amerikaanse computerconcern Apple kwam deze week ook om een andere reden in het nieuws door de iPhone.
Het bedrijf is in de Verenigde Staten aangeklaagd omdat sommige applicaties voor de iPhone en iPad persoonlijke gegevens van de gebruikers doorsturen naar adverteerders.
Het zou gaan om de locatie van de smartphone, leeftijd, geslacht, etniciteit, seksuele voorkeur en politieke opvattingen, aldus de aanklacht. Het doorsturen zou gebeuren zonder toestemming van gebruikers.
(Bron)

Geen opmerkingen: