donderdag, januari 06, 2011

Eerste resultaten Moerdijk niet verontrustend

ROTTERDAM - Uit de eerste voorlopige resultaten van luchtmetingen naar aanleiding van de grote brand in Moerdijk, is gebleken dat er geen verontrustende concentraties giftige stoffen (benzeen, tolueen, ethylbenzeen en koolwaterstoffen) in de lucht zijn verspreid.
Dat meldde de website crisis.nl na metingen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de milieuongevallendienst.
Ook is er op dit moment geen aanwijzing dat er in het getroffen gebied dioxines zijn gevormd of verspreid.
De website benadrukt dat het om voorlopige resultaten gaat. In afwachting van definitieve meetgegevens wordt aan alle inwoners van de zuidpunt van het Eiland van Dordrecht en het oostelijk deel van de Hoeksche Waard uit voorzorg geadviseerd voorlopig niet onnodig naar buiten te gaan.
Mensen kunnen wel gewoon naar school of naar het werk.
Het advies is om voorlopig geen intensief contact met de grond te hebben, niet in de speeltuin te spelen, geen producten uit de moestuin te eten, het vee niet te laten grazen en de rampenzender RTV Rijnmond te volgen.
Ook wordt de inwoners geadviseerd huisdieren niet langdurig buiten te laten.
De autoriteiten gaan ervan uit dat roetdeeltjes door de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk tientallen kilometers zijn verspreid in het gebied tussen Moerdijk en Gouda.
(Bron)

Wij wachten op de volgende resultaten.

Geen opmerkingen: