donderdag, januari 06, 2011

Boetes voor verkoop hormoonafslankmiddel

DEN HAAG - De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat strenge boetes uitdelen aan bedrijven, artsen, apothekers en schoonheidsklinieken die afslankmiddelen verkopen, gemaakt met het zwangerschapshormoon HCG.
De boetes kunnen oplopen tot anderhalve ton per eerste overtreding. De IGZ heeft dat donderdag bekendgemaakt.
Sommige zwangere vrouwen staan via hun urine hormonen af voor de productie van een medicijn dat andere vrouwen kunnen gebruiken bij vruchtbaarheidsbehandelingen.
Deze geneesmiddelen worden echter ook gebruikt door de schoonheidsklinieken om klanten gewicht te laten verliezen. De middelen worden ook via websites verhandeld, bijvoorbeeld onder de naam Pregnyl.
Volgens de inspectie staat niet vast dat de middelen werken als afslankmedicijn. Bovendien is het wettelijk verboden om medicijnen voor iets anders te gebruiken dan waarvoor ze zijn geregistreerd. Dit kan namelijk gevaarlijk zijn.
Inspecteurs van de IGZ zullen de klinieken bezoeken voor controle. Een woordvoerder erkent dat de inspectie lang niet alle afslankklinieken kent. ''We roepen mensen dan ook op om melding te maken van plaatsen waar de middelen worden verkocht. Dat kan ook via websites zijn.''
De IGZ waarschuwt al langer voor het gebruik van hormoonmedicijnen om af te vallen.
(Bron)

De meeste "diëten" die hiervan gebruikmaken, gaan ook uit van een maximale calorie-inname van 500 Kcal per dag. Dat is sowieso krankzinnig, en ja, je valt er wel van af - maar dat doe je zonder die spuiten ook. En je komt nog veel sneller weer aan als je weer normaal gaat eten.

Geen opmerkingen: