zaterdag, juni 01, 2002

Baby verdronken in wasmachine

ROME - De politie in de Italiaanse plaats Sacile heeft vrijdag het levenloze lichaam van een pasgeboren baby ontdekt in een wasmachine. De lugubere vondst in het noordoosten van het land werd gedaan na een tip. De 20-jarige moeder van het kind is naar een ziekenhuis overgebracht.
Naar verluidt wist geen van haar familieleden dat ze zwanger was. Onderzoek moet uitwijzen of het kind mogelijk al dood was voor het de wasmachine inging.
Eerder deze maand werd in Noord-Italië een 31-jarige vrouw gearresteerd omdat ze haar kind van acht maanden in de wasmachine had gestopt. De baby verdronk in het apparaat.
(Bron: Nu.nl)

Lijkt me dat je dan toch wel ernstig in de war moet zijn... Een paar jaar terug werd hier in de wijk ook een pasgeborene dood in een sloot gevonden. De moeder is later wel opgespoord, maar ik weet niet meer hoe dat afliep.
Moet ineens ook denken aan die beelden die je met regelmaat in Amerikaanse ziekenhuisdocu's ziet: jong meisje komt met heftige buikpijn op de EHBO, en kan wat later vertrekken met baby. Terwijl ze niet wist dat ze zwanger was. Doen ze daar helemaal niet aan voorlichting? Viel haarzelf niks op? Durfde ze dat niet onder ogen te zien? Snapte ze het misschien ècht niet? Merkte haar moeder niets? Hoe gaat het verder met zo'n meisje, en met haar kind?

Geen opmerkingen: