zondag, december 28, 2003

Nederlandse gewond aangespoeld

LA ROCHELLE - Een persoon met de Nederlandse nationaliteit is zwaargewond aangespoeld bij Sables d'Olonne, ongeveer 60 kilometer ten noorden van de havenstad La Rochelle in Frankrijk. Het zeilschip waarop de persoon voer was in stormachtig weer in nood geraakt.
Over het geslacht van de gewonde is onduidelijkheid. De Franse nationale radio repte zondag van een vrouw. Het Franse persbureau AFP meldde dat het om een Nederlandse jongen onder de achttien gaat, die is opgenomen in het ziekenhuis in Sables d'Olonne. De behandelende arts wilde geen mededelingen doen over de identiteit en het geslacht van de patiënt.
Een Brits bemanningslid van de boot is overleden en een derde opvarende, eveneens een Brit, wordt vermist. “De zoektocht naar de vermiste is nog in volle gang”, aldus de regionale coördinatiedienst voor hulpverlening Cross etel zondagmorgen.
De drie waren zondag kort na middernacht vanuit Sables d'Olonne vertrokken. Op dat moment werden windsnelheden van 130 kilometer per uur gemeten. Door de stormachtige wind brak de mast van het jacht, dat later aanspoelde op de kust van Sables d'Olonne.
(Bron)

Geen opmerkingen: