woensdag, december 10, 2003

Van der G. klaagt kinderpsychiater aan

AMSTERDAM - De moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der G., heeft bij het medisch tuchtcollege in Groningen een klacht ingediend tegen de Groningse jeugdpsychiater M. Oosterhoff. Dat hebben zijn advocaten woensdag bevestigd.
De medicus bepleitte tijdens het hoger beroep tegen Van der G. een nader onderzoek naar de geestelijke vermogens van de dader. Hij getuigde voor het hof in Amsterdam dat er heel veel aanwijzingen waren voor de stoornis van Asperger.
De psychiater van het Academisch Centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie kende Van der G. op dat moment helemaal niet. Hij kwam tot zijn oordeel uitsluitend op basis van het beeld van Van der G. op basis van berichten in de media en het requisitoir van de officier van justitie bij de rechtbank. Hij had Van der G. nog nooit zelf onderzocht of gesproken.
Het syndroom van Asperger is een vorm van autisme. Patiënten hebben een stoornis in het echt begrijpen van de buitenwereld.
(Bron)

Van der G. heeft gelijk: een diagnose stellen zonder iemand gesproken te hebben kan niet. Dan zou je je ook niet als getuige moeten opwerpen.

Geen opmerkingen: